Ma éjféltől rendkívüli jogrendet vezet be a kormány, kijárási korlátozás lesz

Fotó: Orbán Viktor Facebook

A koronavírus járvány romló adatai miatt nem várt tovább a kormány a szigorításokkal. Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán jelentette be a kormányülésen meghozott legújabb rendelkezéseket.

A kormány úgy döntött, hogy ma éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, és arra kérik az Országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa meg.

Ezen kívül további szigorítások is születtek:

  • a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ahol nem tartják be a szabályokat ott pénzbírságot szabnak ki és azonnal bezárják a helyet.
  • mivel a szabályok betartását a szórakozóhelyeken lehetetlen betartani, így az Operatív Törzs javaslatára azokat bezárják.
  • ezen kívül éjfél és hajnali öt között kijárási korlátozást vezetnek be, azaz éjfélig mindenkinek haza kell érnie.
  • a tömegközlekedési eszközökön járatsűrítést rendeltek el a zsúfoltság elkerülése érdekében
  • és országszerte újra ingyenes lesz a parkolás.

Továbbá a miniszterelnök elmondta, hogy az orvosok bérét emelni fogják, valamint a védekezési eszközök rendelkezésre állnak.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Ma éjféltől rendkívüli jogrendet vezet be a kormány, kijárási korlátozás lesz

A koronavírus járvány romló adatai miatt nem várt tovább a kormány a szigorításokkal. Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán jelentette be a kormányülésen meghozott legújabb rendelkezéseket. A kormány úgy döntött, hogy ma éjf...