Ma nyílik a Flora Kecelen!

2016. december 2-4. között 30. alkalommal kerül megrendezésre Kecelen a FLORA Virágfesztivál, valamint 14. alkalommal társrendezvénye, a Keceli Országos Fazekas Kiállítás.

Tekintettel a kerek évfordulóra, a virágkiállítás főtémája ezúttal a születésnap lesz. A virágkötők standjai igazi parti hangulatot teremtenek, az ifjú virágkötők versenyén születésnapi csokrok, virágdobozok és ünnepi paravánok készülnek. A standok között olyan különlegességek is láthatók lesznek, mint a sötétben világító növények, ehető virágok, egyedi virágékszerek.

A kiállítás ünnepélyes megnyitására december 2-án, pénteken 10 órakor kerül sor, a kiállítást Bányai Gábor országgyűlési képviselő nyitja meg. A rendezvény védnökei: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Noske Róbert dísznövénykertész, Pintér Csaba, a Pintér Művek tulajdonosa, Szabó György, a bükki füvesember, valamint Téglás András, a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapítója, címzetes igazgatója.

Pénteken 14 órától hirdetünk eredményt kiskertépítő pályázatunkon, melyre 40 óvodás és iskolás csoport, mintegy 800 gyermek küldte be kiskertjét, melyek a fesztivál keretében kiállításra kerülnek. 16 órától Szabó Gyuri bácsi előadását hallgathatjuk, Gyógynövényekkel az egészségmegőrzésért címmel. Az udvaron a Keceli Ízek Utcájával és Dutra kiállítással várjuk vendégeinket.

Szombaton a fazekasoké lesz a főszerep: tárlatukat 15 órakor ünnepélyes keretek között nyitja meg Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. A kiállítás védnöke Imre Károly, a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet ny. igazgatója. A különleges atmoszférájú kiállításra idén közel 30 fazekasmester hozza el munkáit, Kovács László kalocsai fazekasmester szervezőmunkája nyomán. A teremben ismét lesz élő műhely, népi mesterségek bemutatója, valamint az eseménynek otthont adó Városi Könyvtár és Művelődési Házban átadásra kerül az egész évben látogatható fazekas gyűjtemény kiállító terme is.

A Keceli Értéktár Bizottság szintén különleges tárlatra készül: az értéktárban szereplő mintegy harminc helyi értéket mutatják be, és emléklappal mondanak köszönetet a javaslattevőknek és az értékeket létrehozó személyeknek. A rendezvény ideje alatt ismét lesz virág- és karácsonyi vásár, kötészeti bemutató, tökfaragás, traktor- és kisállat kiállítás, és vasárnap délután felvágjuk a rendezvény születésnapi tortáját is. A Kecel Város Önkormányzata és intézményei által szervezett fesztiválra szeretettel várjuk Kecel lakosait és valamennyi közelről, távolról érkező kedves vendéget!

Forrás: kecel.hu, Haszilló Ferenc polgármester

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Ma nyílik a Flora Kecelen!

2016. december 2-4. között 30. alkalommal kerül megrendezésre Kecelen a FLORA Virágfesztivál, valamint 14. alkalommal társrendezvénye, a Keceli Országos Fazekas Kiállítás. Tekintettel a kerek évfordulóra, a virágkiállítás főtémája ezú...