Major László az új edző Kelebián

 

A Bács-Kiskun megyei II. osztályban szereplő Kelebia labdarúgócsapatának edzője lett Major László. Az MLSZ Csongrád megyei szakmai igazgatója egy év után dolgozik újra klubszinten.

Major Lászlót senkinek nem kell bemutatni a Csongrád megyei futballban. A 46 éves játékos még mindig aktív, a megyehármas Röszkében ősszel 8 meccsen 8 gólt szerzett, pályafutása során 125 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. Edzőként is sikeres, a Sándorfalvával megyeegyes bajnok lett (2009), a KITE-Szegeddel NB III-as ezüstérmes (2011), az Orosháza FC-vel NB II-es hatodik (2012). 2013. szeptember 1. óta az MLSZ Csongrád megyei szakmai igazgatója. Legutóbb az UTC-nél vállalt munkát, de egy esztendeje távozott a csapat éléről. Azóta nem dolgozott klubszinten, ám most elvállalta a Bács-Kiskun megyei II. osztályban szereplő Kelebia felkészítését.

– A megyei és a régiós válogatottat is edzettem, de az nem számított heti programnak, csak alkalmanként voltak meccseink. Csongrád megyében szakmai igazgatóként nem szerettem volna klubnál dolgozni, Bács-Kiskunban viszont ez belefér – mondta a Bozsik-programért is felelős szakember. A Kelebia az 5. helyen áll a megyekettő Déli csoportjában.

– Régóta hívtak, és most beadtam a derekam. Hetente két-három edzésre és a hétvégi meccsekre járok majd át. Január 17-én lesz egy egyeztetésem a vezetőkkel, akkor beszélünk a játékoskeretről és a célokról. Igaz, hogy dolgoztam az NB II-ben is, ám egy megyekettes csapatnál ugyanúgy megtalálom a motivációt. Csongrád és Békés megyében már voltam edző, most Bács-Kiskunban is kipróbálom magam – fogalmazott Major, akinek a Csongrád megyei edzőképzésben is vannak feladatai.

delmagyar.hu

További friss hírek