Már épül a sportcsarnok Kelebián

Futsal csapatot is indítana az NB II-ben a déli település.

Sok a változás az utóbbi időben Kelebián, melyeket Molnár László foglalt össze a Bácskiskunfocinak.

A terveknek megfelelően megkezdődött a sportcsarnok építése. Még egy 2014 pályázat keretében nyertünk (önkormányzat) valamivel több mint 300 millió forint + ÁFA összeget “Kézilabda csarnok” építésére. A tavalyi év a tervezés és a közbeszerzési eljárás lefolytatásával telt el. A terveket a pécsi Másfél Építész Stúdió végezte.

A kivitelezési munkákat a kiskunhalasi Merkbau cégcsoport végzi. Az építkezés február elején kezdődött, és várhatóan október elején fejeződik be. A csarnokban a normál méretű kézilabda pálya mellett konditerem, és squash pálya is helyet kap. Mintegy 300 néző foglalhat helyet egyszerre a lelátón.


Az a tervünk, hogy a következő idényben csapatot indítunk a futsal bajnokságban. Ennek a gárdának a gerincét a helyi játékosok adják majd, de mindenkit szívesen látunk, aki szeretné magát kipróbálni. Hogy minél nagyobb létszámból válogathassunk, szeretnénk majd tornákat rendezni környékbeli kispályás csapatoknak. Természetesen nem feledkezünk meg az utánpótlásról sem. Nekik is szeretnénk majd színvonalas teremtornákat szervezni minden korosztály számára.

Saját utánpótlás képzésünk átszervezése folyamatban van. Február 22-én indul az új program, melynek keretében, minden korosztálynak heti 4 foglalkozást tartunk. A program kidolgozójaApró Attila UEFA “A” licences edző.


Ő február 1-én csatlakozott hozzánk, és az Ő elképzelései alapján reformáljuk meg az utánpótlás képzésünket, amelybe szeretnénk bevonni a környező településen élő gyerekeket is.

Edzőként részt vesz a programban Teslic Igor – UEFA B licenc, Molnár László – UEFA B licenc,Teleki Csaba – MLSZ Grassroots C és Kazi László – MLSZ Grassroots C végzettségű edző.
A szakmai program bemutatása és megbeszélése az edzőkkel, egy kétnapos konferencia keretében a kecskeméti Granada Wellness hotelben történt.

A felnőtt csapatunknál történt változások: mivel Andróczki Attilát május 8-ig eltiltották mindennemű sporttevékenységtől, ezért a tavasszal a csapat edzője Dulic Josip lesz. Ő fogja vezetni a megye III-ban játszó csapatunkat is.

A játékoskeretben bekövetkezett változások:

– felnőtt csapatunktól távozó nem volt, viszont érkezett Farkas András Jánoshalmáról és Kátai István Hódmezővásárhelyről.
– megye 3 csapatunktól távozó nem volt, érkezett Teleki Csaba Balotaszállásról és Kiss PéterTompáról.
– az ifjúsági csapatunktól távozott Szabó Valentin Mórahalomra, itt érkező nem volt.

Felkészülési mérkőzések eredményei:

Kelebia – Kunbaja 0-1
Kisszállás – Kelebia 5-1
Kelebia – FK Backa 0-3

február 20-án Kiskunmajsán vettünk részt U7 csapatunkkal “Foci Farsang” tornán. A rendező egyesület két (A és B) csapattal vett részt a tornán, rajtuk kívül a Csólyospálos, a Kiskunhalas FCés a Kelebia KNSK.


A torna körmérkőzéses rendszerben volt lebonyolítva, melyet nagyon jó hangulat vett körül. A rendezők megérdemelnek minden elismerést, hiszen a gyerekek a szünetben szendvicseket kaptak, a torna végén pedig senki nem távozott üres kézzel. Minden csapat kupát kapott és minden játékos érmet. Ezen felül pedig minden csapatból egy játékos külön elismerésben részesült. Szoros küzdelemben dőlt el a kupa sorsa, hiszen az első mérkőzésen a Kiskunhalas ellen döntetlent játszottunk, majd utána mindkét csapat megnyerte a mérkőzéseit és csak a jobb gólkülönbségünknek köszönhettük az első helyünket.

bacskiskunfoci.hu

További friss hírek