Már igényelhető az ingyenes vezetékes internetet, mutatjuk, mit kell tenni

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

A szolgáltatóknál kell igényelni a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes vezetékes internet-szolgáltatást.

A kormány 2020. november 14-ei bejelentése és „A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről” szóló 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelet alapján a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes otthoni internetszolgáltatásban részesülnek 30 napra. Fontos, hogy a jogosult lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye szerinti helyek közül egy jogosultság alapján, csak egy helyen veheti ingyenesen igénybe a szolgáltatást.

Teendők DIGI ügyfeleknek

Térségünk egyik legnagyobb internetszolgáltatója, a DIGI weboldalán a DIGITÁLIS OKTATÁS TÁMOGATÁS aloldalon elérhető információk szerint a kedvezmény a 2020. december hónapban kiállított számlára kerül, mely a 2021. januári havidíjakat tartalmazó számla. A kedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolás minta – amennyiben a középfokú oktatási intézménynek nincs saját iskolalátogatási igazolás mintája – INNEN letölthető.

Teendők Telekom ügyfeleknek

Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek részletes tájékoztatást kapnak, itt, ezen a linken pedig elérhető az igénybejelentő, amelynek kitöltésével igényelhetik a kedvezményt november 18. és 27. között.

Teendők NET-TV ügyfeleknek

Az ingyenes internetre jogosult NET-TV ZRT.ügyfelek az Ügyfélszolgálati irodákban személyesen jelezhetik igényüket az egy havi ingyenes internet szolgáltatásra. Az igény leadásához NET-TV ZRT. ügyfél esetén egy számlára ( a számla bal oldalán lévő szerződésszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító úgynevezett oktatási azonosítóra lesz szükség. (diákigazolvány) Az egy havi díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg.

Teendők TARR ügyfeleknek

Az ingyenes internetre jogosult TARR Kft. ügyfelek a weboldalon elérhető ügyfélkapun keresztül jelezhetik igényüket. Az igény leadásához egy számlára, valamint az oktatási jogviszonyt igazoló oktatási azonosítóra (OM azonosító) lesz szükség. A 30 nap díjmentességet az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenítik meg. Részletes leírás itt található.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Már igényelhető az ingyenes vezetékes internetet, mutatjuk, mit kell tenni

A szolgáltatóknál kell igényelni a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes vezetékes internet-szolgáltatást. A kormány 2020. november 14-ei bejelentése és „A veszélyhelyzet ideje alatt a digitál...