Már nyolcadik éve ültetnek fát minden megszületett gyermeknek Kunfehértón

17 kunfehértói kisgyermek és szüleik az emléklap mellé egy-egy magyar kőrist kaptak, amelyet mindenki a saját otthonában ültethet el.

A „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” program 2011-ben indult útjára, miután előző év októberében úgy döntött az önkormányzat, hogy csatlakozik a Gemenc Zrt. pályázati felhívásához.

Iskolások és óvodások műsorával indult az ünnepélyes átadó Kunfehértón a Szabadság téren a „Faültető lány” szobornál. Huszár Zoltán polgármester elmondta, az elmúlt hat év alatt három csemete büszke tulajdonosa lehetett ő is, hiszen három gyermeke született. A polgármester úgy fogalmazott, Kunfehértó azon szerencsés települések között van, ahol a születések száma évről-évre emelkedik. Azt ígérte, az önkormányzat részéről mindent megtesznek, hogy ez a tendencia maradjon, és a családok jól érezzék magukat a településen. Ezért is volt fontos lépés a tavaly év végén felavatott mini bölcsőde, majd nem sokkal később az ovisok is birtokba vehették a megújult óvodát, és az iskolafelújítás első üteme is befejeződött – mondta Huszár Zoltán.

További friss hírek