Már zajlik Jánoshalma-Borota összekötő út teljes felújítása

Jánoshalmán folynak már a munkálatok, jelenleg az útpadka kialakítása zajlik a Dózsa György úttól kezdődően végig a Bajai úton. A város határától pedig az új aszfaltburkolat első, kiegyenlítő  rétege is készen van, a munkagépek már mintegy két kilométerre dolgoznak Borota irányában. 

Hamarosan kényelmes lesz az utazás Bajáig, egy rövid, Rém és Csávoly közötti nagyjából 8 kilométernyi szakaszt kivéve, de mint Bányai Gábor országgyűlési képviselőtől megtudtuk, az a szakasz is meg fog újulni a közeljövőben, valamint a borotai bekötőút és Borotán a Szent István utca nagy része is új burkolatot kap.

A Jánoshalma-Borota összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Bányai Gábor kérdésünkre elmondta, a következő útfelújítás Kiskunhalas-Harkakötöny között lesz majd a 2018 évi 100 milliárd forintos közút felújítási források terhére.  – A felújítás 2019 első félévében fog befejeződni, de már elkezdődhet ebben az évben. A Majsai úttól Tajóig tartó munkálatok költsége megközelíti majd a 2 milliárd forintot – tudatta a képviselő.

 

További friss hírek