Maszkot viselve, útonálló módon rabolta ki az idős férfit

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kiskunhalason súlyos sérüléseket okozva rabolt ki egy idős férfit, de korábban egy lopást is elkövetett.

A vádlott élettársa 2020 májusában férkőzött bizalmába egy idős, testi fogyatékosságban szenvedő férfinek, melynek köszönhetően a vádlott is megtudta, hogy a 76 éves sértett a pénzét rendszerint magánál tarja. A vádlott a pénz megszerzése érdekében 2020. június 11-én reggel elment a sértett tanyájához, a fejére egy fekete maszkot húzott és bement a lakóépületbe.

A sértett a kertben dolgozott, két nadrágot viselt, és a pénztárcáját az alul lévő nadrág hátsó zsebében tartotta. Amikor az idős sértett bement a lakásba, a konyhába belépve a vádlott szó nélkül megtámadta és többször ököllel az arcába ütött. Az idős férfi védekezni próbált, dulakodni kezdtek. Ennek során kikerültek az udvarra, ahol a vádlott addig ütlegelte a sértettet, míg a földre esett. A vádlott ezután letépte a sértettről a felső nadrágot, majd kivette a pénztárcát és elfutott a helyszínről.

A tárcában 115.000 forint készpénz volt, amit a vádlott elvett. A tárcát és a maszkként használt fekete, levágott szárú harisnyát egy közeli telekre bedobta. A sértett a bántalmazás miatt súlyos sérüléseket, orrcsonttörést és zúzódásokat szenvedett, és kérte a kárának a megtérítését.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség minősített rablás és súlyos testi sértés bűntettén kívül lopás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott a bűncselekményeket felfüggesztett börtön hatálya alatt követte el, ezért bűnössége esetén ennek végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

(Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Maszkot viselve, útonálló módon rabolta ki az idős férfit

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kiskunhalason súlyos sérüléseket okozva rabolt ki egy idős férfit, de korábban egy lopást is e...