Mától digitális tanrendre álltak át a halasi középiskolák, de vannak kivételek is

kép: innove.ee

A kormány legutóbbi szigorításai érintették az oktatást is. A 8. évfolyam felett ismét bevezették a digitális tanrendet. Mától a halasi középiskolások nagy része otthonról folytatja tanulmányait, de a két helyi gimnázium nem teljesen zárt be. A Sziládyban 5. és 8. évfolyamon folyik változatlan módon a tanítás, míg a Bibóban a 7. és 8. osztály foglalta el az iskolát.

A Szilády Áron Gimnáziumban a 9-12-es évfolyamok számára a tavaszi tapasztalatok alapján a Classroom-on keresztül, interaktív módon folytatódik az oktatás. A diákok órarendje változatlan marad, online órák és otthoni feladatok is várhatóak. Ezekben az osztályokban az emelt tagozatos csoportokban az intenzív tanítás megmarad, illetve az érettségi tantárgyakra fókuszálnak majd a pedagógusok.

A Bibóban is a korábbi órarendeknek megfelelően folytatják a digitális oktatást, valamint a házi feladatok feladása és a számonkérések is ebben az időben történnek. Lehetőség van viszont kiscsoportos konzultációkra iskolán belül. Ennek megvalósulásáról a szaktanár dönt.

Ezen kívül az utóbbi gimnáziumban az őszi vizsgaidőszakban a szóbeli érettségi vizsgák -különleges biztonsági intézkedések mellett- meg lesznek tartva. Az emelt szinten vizsgázóknak a Bibóban november 13-án és 14-én, az Oktatási Hivatal által kiküldött meghívók szerint, a középszinten vizsgázóknak november 26-án és 27-én az iskola által készített beosztás szerint.

Az alsóbb évfolyamok, így a Sziládyban 5-8-os évfolyam, míg a Bibóban a 7. és a 8. osztályosok esetében mindkét iskolában a megszokott oktatási módnál maradnak, így a diákok továbbra is osztálytermi tanításban vesznek részt és ezért be kell járniuk az eddig megszokott rend szerint az iskolákba.

Ezek az évfolyamok a menzai szolgáltatásokat továbbra is igénybe vehetik, a felsőbb tagozatosok pedig a Bibóban ételhordóban vihetik el az ebédjüket, míg a reformátusoknál az étel házhozszállításán dolgoznak – ismertették az iskolák.

 

 

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Mától digitális tanrendre álltak át a halasi középiskolák, de vannak kivételek is

A kormány legutóbbi szigorításai érintették az oktatást is. A 8. évfolyam felett ismét bevezették a digitális tanrendet. Mától a halasi középiskolások nagy része otthonról folytatja tanulmányait, de a két helyi gimnázium nem teljesen z...