Mától mindenkinek jobban kell ügyelnie a maszkviselésre, milliós büntetések jöhetnek

Illusztrációs kép: twenty20.com/halasinfo

Csütörtökön jelentették be, és a Magyar Közlöny szerint a mai naptól lép életbe a maszkviselés további szigorítása.

November 2-tól a zenés, táncos rendezvények helyszínén, valamint a vendéglátóhelyeken immáron a vendégeknek is kötelező lesz orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot oly módon viselnie, hogy az az orrot és a szájat is folyamatosan elfedje. Ez korábban csak a vendéglátó üzletek dolgozóira volt érvényes.

A maszkot a vendégek kizárólag a megvásárolt étel és ital elfogyasztása idejére vehetik le. Aki a maszkot a vendéglátó egység üzemeltetője vagy alkalmazottja felszólítására sem viseli, azt az üzemeltető köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a vendéglátó üzletet elhagyja.

Ezzel együtt a büntetési tételek is jelentősen megnőttek. Az új rendelkezés szerint a kereskedelmi hatóság az ellenőrzés vagy a rendőrség értesítése alapján a maszkviselési kötelezettség megszegéséről tudomást szerez, akkor figyelmeztetést alkalmaz, 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, vagy az üzletet legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárhatja. Ezeket a jogkövetkezményeket a hatóság akár egyszerre is alkalmazhatja.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Mától mindenkinek jobban kell ügyelnie a maszkviselésre, milliós büntetések jöhetnek

Csütörtökön jelentették be, és a Magyar Közlöny szerint a mai naptól lép életbe a maszkviselés további szigorítása. November 2-tól a zenés, táncos rendezvények helyszínén, valamint a vendéglátóhelyeken immáron a vendégeknek is kö...