Mától szabad az út: Megnyitották a tompai határátkelőt is – VIDEÓ

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Jadranka Joksimovic, Szerbia integrációs minisztere és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tartott közös sajtótájékoztatót Röszkén – írja a szoljon.hu.

Szijjártó Péter a Röszkén tartott tájékoztatón kiemelte: az elmúlt hónapokban a nemzetközi és belpolitikai közbeszédet is a világjárvány határozta meg. Mint mondta, mára minden kétséget kizáróan kijelenthetjük: a közép-európai térség jól védekezett.

„Szigorú szabályokat hoztunk, időben hoztuk meg a korlátozó intézkedéseket, ezeknek köszönhetően végig ellenőrzésünk alatt tudtuk tartani a vírust és annak terjedését. Egy fontos példa ezekre a szigorú, és időben meghozott intézkedésekre az, hogy a határainkon korlátoztuk a személyforgalmat, ez jó döntésnek bizonyult. A személyforgalom korlátozása hozzájárult a védekezés sikerességéhez. Mindkét országban lehetővé vált, hogy megfontoltan és óvatosan lépéseket tegyünk a normalitáshoz való visszatérés irányába. A mai naptól lehetővé tesszük, hogy magyarok és szerbek szabadon közlekedhessenek a két ország között” − közölte Szijjártó Péter külügyminiszter hétfő reggel Röszkén.

forrás: szoljon.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve