Mától újra lehet ingázni a tompai határon is

Csütörtök reggel 6 órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

A koronavírus-világjárvány miatt Szerbia a közelmúltban rendkívül szigorú korlátozó intézkedéseket vezetett be, amelyek nyomán teljesen megtiltották a személyforgalmat az ország határain. Ez természetesen érinti a szerb-magyar határt is, írta Szijjártó. Szerbia március 20-án zárta le határait a személyforgalom elől.

Ezért aztán a miniszter egyeztetett Szerbiával, és megállapodtak abban, hogy három határátkelőhelyen lehetővé teszik az ingázást a magyar és a szerb állampolgárok számára.

Forrás: index.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Mától újra lehet ingázni a tompai határon is

Csütörtök reggel 6 órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszt...