Még a rendőrség előtt is lökdösődött egy tompai férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt vádat emelt egy tompai férfi ellen, aki 2018 szeptemberében a Tompai Rendőrőrs épülete előtt azért bántalmazott, lökdösött egy férfit, hogy ne tegyen feljelentést ellene.

A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 18-án bántalmazott egy kelebiai férfit. A bántalmazott sértett közvetlenül a bűncselekmény után elment a Tompai Rendőrőrs épületéhez, hogy garázdaság és könnyű testi sértés miatt feljelentést tegyen a bántalmazó ellen.

A rendőrség előtt azonban útját állta a korábbi támadója, aki erőszakkal akadályozta a feljelentés megtételében. Ennek során a vádlott a rendőrőrs udvarának bejárati kapujánál a korábbi bántalmazás hatása alatt álló sértett elé állt és legalább háromszor erőteljesen két kézzel meglökte a mellkasánál, hogy a rendőrség épületétől távol tartsa. Közben a vádlott kifejezetten követelte, hogy ne tegyen feljelentést és arra is utalt, hogy másképpen intézzék el a sérelmeket.

A sértett többször próbálta a vádlottat kikerülni, aki még kétszer meglökte. Ezután a sértett lökte meg védekezésként a vádlottat, aki abbahagyta a lökdösődést és távozott a helyszínről. A vádlott azért alkalmazott erőszakot az általa korábban bántalmazott férfivel szemben, hogy ne tegyen feljelentést, törvényes jogaival ne éljen és így a vádlott mentesüljön a felelősségre vonás alól.

A sértett az erőszak ellenére megtette a feljelentést, ami alapján eljárás indult a vádlottal szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Ebben az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság 2020 januárjában jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte a vádlottat.

A szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Még a rendőrség előtt is lökdösődött egy tompai férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt vádat emelt egy tompai férfi ellen, aki 2018 szeptemberében a Tompai Rendőrőrs épülete előtt azért bántalmazott, lökdösött egy férfit, hogy ne tegyen...