Megérkezett Kisszállásra az új, ultramodern defibrillátor

Hétfőn megérkezett Kisszállásra az ultramodern, teljes körű klinikai szolgáltatásokat nyújtó defibrillátor, amelyet Rozsnyai Attila polgármester és Malustyik László alpolgármester adott át dr. Hollósi Renátának, a település háziorvosának – adta hírül közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

A készüléket, amely az életmentésen túl alkalmas a betegellátásban előforduló sürgősségi és terápiás feladatok elvégzésére, betegőrző, EKG, riasztás funkcióval ellátva, a Magyar Falu Program  pályázatán keresztül vásárolta a falu. Az átadás helyszíne a Kiszállási orvosi rendelő volt, mely az elmúlt években komoly felújításokon esett át, így a fűtéskorszerűsítés, belső renoválások, nyílászáró cserék, festés, akadálymentesítés és tetőcsere egy komfortosabb és barátságosabb környezetet biztosít a gyógyulni vágyóknak.

A defibrillátor magyar gyártmány, már több mentő is hasonló vagy ilyen típusú eszközzel van felszerelve, így szükség esetén a mentő kiérkezéséig életeket menthetnek vele. Az eszköz akkumulátoros, így akár több órás üzemidő mellett külső helyszínen is használható.

Fotók: Szilágyi Pál Ferenc

További friss hírek