Megérkezett Kisszállásra az új, ultramodern defibrillátor

Hétfőn megérkezett Kisszállásra az ultramodern, teljes körű klinikai szolgáltatásokat nyújtó defibrillátor, amelyet Rozsnyai Attila polgármester és Malustyik László alpolgármester adott át dr. Hollósi Renátának, a település háziorvosának – adta hírül közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

A készüléket, amely az életmentésen túl alkalmas a betegellátásban előforduló sürgősségi és terápiás feladatok elvégzésére, betegőrző, EKG, riasztás funkcióval ellátva, a Magyar Falu Program  pályázatán keresztül vásárolta a falu. Az átadás helyszíne a Kiszállási orvosi rendelő volt, mely az elmúlt években komoly felújításokon esett át, így a fűtéskorszerűsítés, belső renoválások, nyílászáró cserék, festés, akadálymentesítés és tetőcsere egy komfortosabb és barátságosabb környezetet biztosít a gyógyulni vágyóknak.

A defibrillátor magyar gyártmány, már több mentő is hasonló vagy ilyen típusú eszközzel van felszerelve, így szükség esetén a mentő kiérkezéséig életeket menthetnek vele. Az eszköz akkumulátoros, így akár több órás üzemidő mellett külső helyszínen is használható.

Fotók: Szilágyi Pál Ferenc

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Megérkezett Kisszállásra az új, ultramodern defibrillátor

Hétfőn megérkezett Kisszállásra az ultramodern, teljes körű klinikai szolgáltatásokat nyújtó defibrillátor, amelyet Rozsnyai Attila polgármester és Malustyik László alpolgármester adott át dr. Hollósi Renátának, a település háziorvo...