Megfenyegette a polgárőrt, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. februárjában trágár szavakkal fenyegetőzve akadályozta a polgárőröket a jogszerű járőrözésben.

A vádirat szerint az ügy sértettje három társával együtt egy Kiskunhalas környéki községben teljesít szolgálatot önkéntes polgárőrként. A sértett 2020. február 14-én este a polgárőr feliratú, figyelmeztető jelzésekkel ellátott autóban ülve bűnmegelőzés céljából figyelő szolgálatot látott el társaival együtt. Ennek során észrevették a gépkocsival közlekedő vádlottat, akiről tudták, hogy nincs vezetői engedélye. Figyelni kezdték, mert meg kívántak győződni arról, hogy ő vezeti-e a személyautót.

A sötétben azonban nem látták jól a távolabb lévő gépkocsiban ülő vádlottat. A vádlott észrevette őket és az időközben hozzá csatlakozó, ismeretlen társával együtt a polgárőr gépjármű közelébe hajtott és megállt. Kiszállt az autóból, odalépett közvetlenül a polgárőr gépkocsi mellé, és kérdőre vonta az abban sofőrként ülő sértettet, hogy miért figyeli őt, majd emelkedett, fenyegető hangon, többször és egyre erélyesebben felszólította, hogy szálljon ki.

A sértett azonban ezt megtagadta és kérdőre vonta a vádlottat a gépjárművezetés kapcsán, ami miatt a vádlott egyre dühösebb lett, szidalmazni kezdte a sértettet. Közölte, hogy „nem kell spicliskedni” és trágár szavakkal többször veréssel fenyegette a sértettet. Ezután a vádlott visszaült az autóba és ismeretlen társával együtt elhajtott a helyszínről. A vádlott e tettével a közfeladatot ellátó személynek minősülő polgárőrt a jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Megfenyegette a polgárőrt, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. februárjában trágár szavakkal fenyegetőzve akadályozta a polgárőröket a jogszerű járőrözésben. A vá...