Meghökkentő hozzávalók vendégcsalogató süteményekhez

Dobos torta, női szeszély, francia krémes, és a sort még folytathatnánk napestig, hiszen klasszikus süteményekből bőven el vagyunk látva Magyarországon. Akad azonban néhány olyan összetevő és hozzávaló, amely bár nem teljesen kézenfekvő, az eredményét tekintve azonban garantált a fenomenális siker. Nézzünk ebből néhányat!

Kannabidiol

Természetesen senkit nem buzdítunk arra, hogy az illegális, füves süteményt süsse meg a nagymama születésnapjára! A kannabidiol kenderszármazékként csak nemrég jelent meg a magyar piacon, hiszen az Európai Unióban 2019 óta tartják számon ételként a CBD olajat. Fontos, hogy kannabidiolt csak megbízható forrásból vásároljunk – CBD olajat a Cibdoltól.

A különbség a CBD és az itthon illegális marihuána között, hogy a kenderből sajtolt olaj egyáltalán nem tartalmaz olyan pszichoaktív elemeket, amelyek függőséget okozhatnának, miközben a nyugtató hatása megmarad.

A CBD olaj a sütemények krémjébe keverve előhívja azok rejtett értékeit és még ízesebbé teszi őket. Emellett nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, így segíti az emésztést is. Ha trendi CBD sütiket szeretnénk, akkor a cookie-k, illetve a sajttorták lehetnek a legjobb választás.

Paradicsom

Ha már meghökkentő alapanyagokról tudósítunk, akkor ne hagyjunk ki egy olyan hozzávalót, amely bizonyosan minden hazai konyhában megtalálható. A paradicsom az egyik legkedveltebb magyar alapanyag, és valljuk be, szinte mindenbe kerül belőle. Paradicsomos tészta, paradicsomos saláta, sült paradicsom, vagy éppen karikázva egy gusztusos szendvicsbe vagy burgerbe.

Miért is ne kerülhetne belőle egy édességbe? A paradicsomos sütemény legfőbb titka, hogy nem a krémbe kerül, hanem a tésztába, amelynek így extra lágyságot, puhaságot és szaftosságot biztosít. Próbálják ki!

Avokádó

Az avokádót általában nyersen fogyasztjuk, önmagában vagy krémként sóval-borssal ízesítve. Mit is keresne egy süteményben? Nos, a válasz egyszerű: az avokádó és a csokoládé remek barátok, nagyon jól állnak egymásnak. Miután az avokádó könnyen megkeseredik a főzés vagy sütés folyamata közben, ezért inkább enélkül összeállított édességekbe javasoljuk.

Számtalan jótékony hatása miatt is érdemes fogyasztani: jót tesz a szemnek, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, és védi a szív egészségét is.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Meghökkentő hozzávalók vendégcsalogató süteményekhez

Dobos torta, női szeszély, francia krémes, és a sort még folytathatnánk napestig, hiszen klasszikus süteményekből bőven el vagyunk látva Magyarországon. Akad azonban néhány olyan összetevő és hozzávaló, amely bár nem teljesen kézenfekv...