Megkezdődött a harmadik kerítés építése a déli határon

Harmadik védvonalként megkezdődött a legmodernebb technikával felszerelt kerítés építése a szerb-magyar határon. Bácsszentgyörgy és Gara között 500 méter hosszan már állnak a cölöpök. Az Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben őrzött fogvatartottak építik a kerítést, amely az elmúlt két hónap alatt elkészült murvával leszórt manőverút mélységi oldalán fog állni.

Orbán Viktor augusztusban jelentette be, hogy újabb falat húznak fel a déli államhatár mentén, az úgynevezett okoskerítést hőérzékelős és éjjellátó kamerákkal, mozgásérzékelőkkel látják el, ha valahol határsértést tapasztalnak, akkor hamar a helyszínre érjenek a rendőrök, a katonák.

14825739_1282116308488053_1606619488_n

A szerb-magyar határszakaszon mostanra 150 kilométer hosszan elkészült egy manőverút is, amelyet kizárólag a határvédelemben részvevő járművek használhatják, azt a civil fogalom előtt nem nyitják meg. Ennek az útnak a mélységi terület felé eső oldalán épül meg a harmadik védvonalnak számító okoskerítés. Így lényegében az izraeli-jordán határhoz hasonlóan szigorú határvédelem épül a déli határon is, ahol a két kerítés között járőröznek majd a rendőrök és a katonák.

Halasinfo

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Megkezdődött a harmadik kerítés építése a déli határon

Harmadik védvonalként megkezdődött a legmodernebb technikával felszerelt kerítés építése a szerb-magyar határon. Bácsszentgyörgy és Gara között 500 méter hosszan már állnak a cölöpök. Az Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe...