Megnyílt panorámakilátó a kiskunhalasi városháza tornyában

Pénteken délután ünnepélyes keretek között átadták a panorámakilátóvá alakított városháza tornyát Kiskunhalason.

A közel 100 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósult Panorámatoronyban történész és néprajzkutató szakemberek rendezték be a fogadószintet, valamint az első emeleti kiállítótornyot. A Panorámatorony belső falain Kiskunhalas hely- és kultúrtörténete, természetföldrajza, néprajza, építő- és képzőművészeti értékei, gasztronómiája, valamint híres szülöttei jelennek meg.

A Panorámatorony nyitvatartási ideje megegyezik a Thorma János Múzeuméval,  jegyeket is ott lehet vásárolni. Keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között látogatható a város új turisztikai attrakciója.

Az avatón Fülöp Róbert a város polgármestere elmondta: az alapötletet a szabadkai városháza tornya adta, a megvalósítás pedig a kecskeméti múzeum munkatársainak köszönhetően igen tartalmas és látványos lett. A beruházás megvalósulásához gratulált Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Vedelek Norbert, a megyei önkormányzat alelnöke is.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Megnyílt panorámakilátó a kiskunhalasi városháza tornyában

Pénteken délután ünnepélyes keretek között átadták a panorámakilátóvá alakított városháza tornyát Kiskunhalason. A közel 100 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósult Panorámatoronyban történész és néprajzkutató...