Megújuló energia szolgáltatja hamarosan az áramot tizenöt kiskunhalas környéki tanyán

A kép illusztráció

40 milliós beruházás indulhat tizenöt Kiskunhalas környéki tanyán, miután az Önkormányzat sikeresen szerepelt egy erre kiírt pályázaton.

2017 év végén tizenöt kiskunhalasi, tanyán élő lakos kereste meg Kiskunhalas Város Önkormányzatát és segítségét kértek a pályázat beadásában. A város vezetése 2018. január 2-án be is nyújtotta a villamosenergia ellátását fejlesztő beruházásról szóló pályázatát. A pozitív elbírálásról szóló hír a napokban meg a kormányzat weboldalán.

A fejlesztések tartalmának kidolgozása minden esetben személyes egyeztetések és a pályázati felhívásban foglaltak alapján történt. Minden esetben megújuló energiával történik a villamosenergia ellátás fejlesztése, mely a környezet védelmét és a lakosság érdekeit is jobban szolgálja, mint a hálózatra kapcsolt rendszer. A pályázat pozitív elbírálásáról 2018. december hó elején érkezett meg a támogatói döntés, melyben mind a 15 helyszínt támogatásban részesítették, a projekt jóváhagyott teljes költsége 44 216 441 Ft, melyből 39 794 780 Ft a támogatás összege, míg a fennmaradó összeget az Önkormányzat biztosítja önerőként – nyilatkozta a Halasinfónak Farkas Dániel, a városfejlesztési feladatellátás irányításával megbízott alpolgármester.

A városvezető azt is elmondta, szintén ezen konstrukció esetében az Önkormányzat rendelkezik egy másik beadott pályázattal is, amelynek elbírálása még folyamatban van.

Halasinfo

További friss hírek