Mélykerítés épült a déli határnál, már hiába ásnak alagutat a határsértők

Kép: mno.hu

Mint arról többször beszámoltunk (itt, itt, itt és itt), a határzár alá vájt alagutakon próbáltak meg Magyarország területére jutni határsértők, vélhetően ez többször sikerülhetett is. Ennek most vége, mivel tíz kilométeres szakaszon földbe vájt kerítésekkel erősítették meg a déli határt. A Honvédelmi Minisztérium azt nem árulta el, pontosan hol van az alagutaktól védő mélykerítés.

Elkészült 38 millió forintért a déli határzár tíz kilométeres szakaszán az alagutaktól védő mélykerítés – írta a Hvg.hu. A lappal a Honvédelmi Minisztérium nem közölte, pontosan hol húzódik a föld alatti megerősítés, amely a teljes horvát és szerb határszakaszon összesen 650 millió forintba kerülne.

Szeptemberben többször is jelentették az alagutak felfedezését, előfordult, hogy egy nap alatt többet is találtak. Legutóbb október 5-én jelentette a Police.hu a föld alatti szökevényút felfedezését. Az elmúlt egy hónap alatt alagutat találtak Szeged, Ásotthalom és Kelebia környékén is – írta a Hvg.hu.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Mélykerítés épült a déli határnál, már hiába ásnak alagutat a határsértők

Mint arról többször beszámoltunk (itt, itt, itt és itt), a határzár alá vájt alagutakon próbáltak meg Magyarország területére jutni határsértők, vélhetően ez többször sikerülhetett is. Ennek most vége, mivel tíz kilométeres szakasz...