Menőzni akart Jánoshalmán, de két kerékpáros is elcsapott a driftelő férfi

Illusztrációs kép: envato.com / Halasinfo

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 októberében Jánoshalmán az autójával driftelt, ami miatt kettő, előtte haladó kerékpáros elesett és megsérült. A balesetet észlelő vádlott ráadásul segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 9-én délután Jánoshalmán, a Dózsa György utcán vezetett egy személyautót. A látási viszonyok jók voltak, a nagy forgalmú, aszfaltozott úttest száraz volt. A vádlott azonban a hátsó kerék meghajtású autóval driftelni kezdett, a jármű hátsó kerekeit szándékosan kipörgette. Emiatt megcsúszott és az autó jobb oldali visszapillantó tükrével az előtte, azonos irányban haladó kerékpárosnak, a bicikli kosarának ütközött. Az ütközés miatt a kerékpáros az előtte haladó másik kerékpárosnak ment neki és az ütközés miatt mindketten elestek. A két kerékpáros nő a balesetben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott észrevette az ütközést, de ennek ellenére nem állt meg, hanem anélkül elhajtott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a sérült kerékpárosoknak.

A vádlott a cselekményével több KRESZ szabályt, köztük a megállási és segítségnyújtási kötelezettségre vonatkozót is megszegte. A felelőtlen drifteléssel a sértettek életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki, valamint nekik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettén kívül segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek