Migránsokat és embercsempészt fogtak el Jánoshalma közelében

Illusztrációs kép: police.hu

A Bács-Kiskun megyei rendőrök nyomozást indítottak azzal 34 éves ukrán férfival szemben, aki a gyanú szerint négy illegális migránst szállított – írja a police.hu.

Jánoshalma külterületén, az 5412-es számú úton 2020. november 16-án 16 óra 45 perckor megállítottak egy személygépkocsit a helyi járőrök. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 34 éves ukrán férfit, és a vele utazó négy külföldit. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az ukrán sofőrt a rendőrök előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

(A kiemelt kép illusztráció.)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Migránsokat és embercsempészt fogtak el Jánoshalma közelében

A Bács-Kiskun megyei rendőrök nyomozást indítottak azzal 34 éves ukrán férfival szemben, aki a gyanú szerint négy illegális migránst szállított – írja a police.hu. Jánoshalma külterületén, az 5412-es számú úton 2020. november 16-án...