Milliárdos pályázati forrásokat remél Halas

A sürgető határidő miatt rendkívüli testületi ülésen döntöttek a halasi képviselők több pályázat benyújtásáról kedden délelőtt. A több milliárd forint értékű pályázati források elnyeréséhez szükséges dokumentumok előkészítésére és aláírására hatalmazták fel a polgármestert.

Az öt napirendi pont között tárgyaltak és döntöttek a képviselők a legnagyobb összegű, összesen 890 millió forint értékben megvalósuló önkormányzati épületek energetikai korszerűsítéséhez szükséges projekt pályázati előkészítéséről. A Szegedi úton egy új ipari parkot is létrehozna az önkormányzat 381 millió forintból, amelyhez szintén pályázati támogatást remélnek.

A Kertvárosban egy 3 csoportszobás óvoda épülne 300 millió forintból. A kiskunhalasi Sáfrik-féle szélmalom felújítása sem halogatható tovább, ehhez 150 millió forintra pályázik az önkormányzat kulturális feladatokat is ellátó cége. Ugyancsak 150 millió pályázati támogatást remél a város vezetés egy tánc- és bemutatóközpont létrehozásához, valamint 120 millió forintra nyújtanak be pályázatot a Csipkeház fejlesztéséhez.

Szintén 120 millió forintba kerülne a Sóstó turisztikai fejlesztése című projekt. A képviselők döntöttek arról is, hogy a Sóstó állapotáról egy átfogó szakmai vizsgálat készül, amelynek anyaga várhatóan a szeptemberi testületi ülésen kerül napirendre. Bölcsődei fejlesztésekre is pályázik a halasi önkormányzat 15 másik településsel közös konzorciumban 44 millió forintra összesen, ebből az összegből jutna 2 millió forint Kiskunhalason a Magyar utcai óvoda eszközbeszerzésére.

A képviselő-testület már korábban döntött arról, hogy hosszú évek után végre rendezik a Gimnázium utca 4. szám alatti önkormányzati ingatlan sorsát is, ahol jelenleg szociális lakások vannak. Az itt élő családokat pedig az önkormányzat által vásárolt más ingatlanokban helyezik el. A keddi rendkívüli testületi ülésen döntés született arról is, hogy mely ingatlanokat vásárolja meg a város.

baon.hu, Pozsgai Ákos

További friss hírek