Minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelnek a mélykúti útonállók ellen

Kép: envato.com

Vádat emelnek egy fiatalkorú fiú és bűntársa ellen, akik 2021. január 13-án Mélykúton útonálló módon összevertek és kiraboltak egy 88 éves férfit.

A vádirat szerint a 17 és 19 éves fiatalemberek 2021. január 13-án délután elmentek a sértett mélykúti házához, hogy megszerezzék az értékeit. Bezörgettek a házba. Az idős férfi azt hitte, hogy a fia jött meg, ezért a bezárt utcai kaput kinyitotta.

Ekkor a vádlottak a kinyíló kaput erőszakkal belökték, ami a sértettet is eltalálta. Az idős férfi a lökéstől hátralépett, a vádlottak pedig bementek az udvarba. Az idősebb vádlott testszerte ütni-verni kezdte a sértettet, amitől az idős férfi a földre került.

A fiatalkorú ezután még meg is rugdosta a sértettet és kirángatta a nadrágjából a pénztárcáját, amiben 1.000 forint készpénz és a sértett iratai voltak. A zsákmány megszerzése után a rablók elfutottak a helyszínről. A pénzt megtartották, de a tárcát eldobták, ami visszakerült a sértetthez. A sértett a bántalmazás miatt a fején és a mellkasán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna.

A vádlottak közül a fiatalkorú jelenleg szabadlábon van, bűntársa letartóztatásban várja a tárgyalást. A járási ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja. Az ügyész a fiatalkorúval szemben végrehajtandó fogház, míg bűntársával szemben végrehajtandó fegyház kiszabását indítványozta azzal, hogy a közügyek gyakorlásától is el kell tiltani őket. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek