Mire jó a casco biztosítás?

Egyértelműen kijelenthető az, hogy egy saját autó nem csak kényelmet jelent a tulajdonosának. A fenttartása, javíttatása is egy viszonylag állandó költség szokott lenni, és ha már kötelezettségekről van szó, minden kocsival rendelkező embernek kötelező felelősségbiztosítást is kell kötnie. Tehát kiadás az van bőven! Nem érdemes azonban megkerülni a törvényt, és megúszni a kötelező biztosítást, hiszen ennek hiányában komolyabb gondokkal találhatja magát szembe a gépjármű tulajdonosa. Egyrészről akár ki is vonhatják a forgalomból az autót, másrészről egy szerencsétlen baleset során teljesen önerőből kell kifizetni a másik kocsiban keletkezett károk javíttatását, ami akár komolyabb anyagi terhet is rakhat az emberre.

Abban az esetben, ha a saját autónkat is szeretnék a lehető legnagyobb biztonságban tudni, választhatjuk a kötelező biztosítás mellé a cascot is! Még manapság is bőven akadnak olyanok, akik nem tudják azt, hogy miért éri meg a casco kötése. A kötelező felelősségbiztosítás akkor fizet, ha egy balesetben mi vagyunk a hibásak, ilyenkor a biztosítónk rendezi a vétlen fél autójának a javíttatását, tehát végülis nem a saját autónk biztonságért kell kötelezően fizetni. Kicsit furcsa, ugye? A cascot akkor érdemes választani, ha értékes autónkat mindenképpen biztonságban szeretnénk tudni az utakon!

Mit érdemes tudni erről a biztosításról? Remek összefoglalót találhat a casco biztosításról itt. A linken elérhető portálon mindent meg lehet tudni a casco előnyeiről, valamint arra is választ lehet kapni, hogy 2021-ben milyen árakon mozognak ennek a biztosításnak a díjai. Fontos tudni, hogy a Biztoshely.hu oldalon egy online casco kalkulátor is az érdeklődők rendelkezésére áll, amihez csak néhány adat megadása szükséges, és már láthatjuk a különböző társaságok biztosításait. Itt nem csak néhány biztosító ajánlatát lehet megnézni és összehasonlítani, de jó, ha tudja, hogy nem kevesebb mint 12 társaság kínálatát lehet megtalálni! Ekkora választék láttán már egész biztos, hogy mindenki rábukkan arra biztosításra, aminek az éves díja és a szerződés feltételei is tökéletesen meg fognak felelni.

Ezen a portálon akár arra is lehetőség van, hogy online kössük meg casco biztosításunkat! Nem csak akkor érdemes megnézni a különböző casco ajánlatokat, ha új autónknak akarunk biztosítást kötni, de jó, ha tudjuk, hogy minden évben egyszer van arra mód, hogy meglévő biztosításunk helyett egy kedvezőbb ajánlatot válasszunk. Erre az évforduló környékén van mód. Amikor szalonban vásárol az ember új kocsit, általában egyből felajánlják még ott helyben a casco biztosítás megkötését. Sokan nem tudják, hogy nem célszerű ilyenkor egyből beleugrani, hiszen lehet sokkal kedvezőbb ajánlatokat is lehet találni! Minden kocsi tulajdonosnak a legnagyobb biztonságérzetet a casco fogja adni!

 

További friss hírek