Mongol embercsempésszel szemben emeltek vádat Kiskunhalason

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy Budapesten élő mongol férfi ellen, aki 2018 decemberében úgy csempészett Magyarországra egy másik mongol férfit, hogy Szerbiában átadta neki az útlevelét és a tartózkodási engedélyét.

A vádirat szerint a Magyarországon letelepedési engedéllyel rendelkező, mongol állampolgár vádlott 2018. december 23-án segített egy másik mongol férfinek abban, hogy illegálisan átlépje a szerb-magyar államhatárt.

A Budapesten élő vádlott 2018. december 22-én a fővárosból egy nemzetközi gyorsvonattal Szerbiába utazott. Itt találkozott a honfitársával, akinek átadta a saját mongol magánútlevelét, a magyar tartózkodási engedélyét, valamint a menettérti vonatjegyét. A vádlott szándéka az volt, hogy az okiratok felhasználásával honfitársát Budapestre juttassa.

2018. december 23-án délután a mongol férfi a vádlott irataival a nemzetközi gyorsvonat utasaként belépésre jelentkezett a kelebiai vasúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzést végző határrendésznek átadta a vádlott iratait, de az okmányellenőrzés a személycserét felfedte. A mongol migráns ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt büntetőeljárás is indult.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség embercsempészés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Mongol embercsempésszel szemben emeltek vádat Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy Budapesten élő mongol férfi ellen, aki 2018 decemberében úgy csempészett Magyarországra egy másik mongol férfit, hogy Szerbiában átadta neki az útlevelét ...