Mutatjuk, mely településeken vehetik igénybe a falusi csok támogatást

A térség járásaiban 36 településen lesz elérhető a falusi Családi Otthonteremtési Kedvezmény.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a program 2019. július 1-jével indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető.

A kormánybiztos szerint kihívást jelentett a csok rendszerében a falvak szempontjából, hogy az így igénybe vett támogatásokat nagyobb részben valamilyen turisztikai vagy gazdasági erőcentrum vonzáskörzetében, jellemzően nagyvárosi agglomerációban lévő kistelepüléseken használták fel, és csak kisebb részben hátrányos helyzetű településeken. ezért indította el a kormány tavaly a magyar falu programot, amelyben idén legalább 150 milliárd forintos forrásból támogatják a helyi közszolgáltatások fejlesztését, életminőség-javító beruházásokat, illetve a falusi csok-kal a lakhatást is.

A térségben a következő településeken lesz elérhető a csok:

A Kiskunhalasi járásban Tompa, Harkakötöny, Kelebia, Kisszállás, Kunfehértó, Pirtó, Tompa és Zsana, a Jánoshalmi járásban Borota, Kéleshalom, Mélykút és Rém, a Kiskunmajsai járásban Csólyospálos, Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát és Szank, a Kiskőrösi járásban Akasztó, Bócsa, Császártöltés, Csengőd, Fülöpszállás, Imrehegy, Kaskantyú, Páhi, Soltszentimre és Tázlár, a Bácsalmási járásban Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszőlős, Csikéria, Katymár, Kunbaja, Madara, Mátételke és Tataháza.

További friss hírek