Mutatjuk, mikor szállítják el a zöldhulladékot

Az FBH-NP Nonprofit Kft. tájékoztatója szerint megkezdi a biológiailag lebomló hulladék díjmentes begyűjtését Kiskunhalas területén. Ehhez a cég folyamatosan biztosít biológiailag lebomló zsákokat.

A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyag tartalmú hulladék elszállítása megtörténik. A biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

A keletkező apró biológiailag lebomló hulladékot pl.: fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradék műanyag zsákokban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben, kévékbe kötve kell kihelyezni alkalmanként maximum 0,5 m3-t. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkor a biológiailag lebomló hulladékjárattal nem szállítják el.

Időpontok

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok

Kerti hulladék:
– kötegelve, kévébe összeszedve: faág, fanyesedék, gally
– műanyag zsákokban: vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék

Udvari hulladék:
– fűrészpor, faforgács, száraz szalma

Konyhai hulladék:
– zöldség- gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszermaradék

Kérjük, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot!

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladék nem kerül a jelen gyűjtés keretében elszállításra, ennek tényéről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap. A biológiailag lebomló hulladék gyűjtésének napja megegyezik a kommunális edény ürítésének napjával!

(kiskunhalas.hu)

További friss hírek