Nagyon megérte: 300 forintot “zsákmányolt” a rabló, 20 perc alatt elkapták

Rablásról érkezett bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra 2019. március 24-én délután.

Az egyik jánoshalmi családi háznál 16 óra 30 perc körül valaki bekopogott a kapun. Az udvaron tartózkodó idős nő a bejárathoz ment, és az ajtót kizárta, amit nyitás közben kívülről egy ismeretlen nagy erővel benyomta, ezzel fellökte az asszonyt. Ezt kihasználva a tettes beszaladt a házba, és az előszoba asztalon lévő 300 forintot magához vette, majd elmenekült.

A helyszínre érkező egyenruhások rövid időn belül beazonosították és 16 óra 50 perckor elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható jánoshalmi lakost.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 24 éves férfi még aznap másik bűncselekményt is elkövetett. A kora délutáni órákban kerítésen átmászva bejutott egy másik ingatlan területére, majd a lakás egyik helyiségében, a sértett idős korából adódó félelmét kihasználva a jelenlétében kutatott, és onnan 1.000 forint készpénzt tulajdonított el.

A gyanúsítottat a nyomozók rablás bűntett és kifosztás bűntett miatt kihallgatták, őrizetbe vették, valamint előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. (police.hu)

 

További friss hírek