Négy napig a BMW-kről szólt minden Kunfehértón

Augusztus 19-22. között Kunfehértó adott otthont a 17. “RCS MeetUp” BMW találkozónak. A négy napos rendezvényen mintegy ötezer márkarajongó vett részt.

A szervezők rengeteg programmal készültek, így sem a táborozók, sem a vendégek nem unatkozhattak. Az autós és egyéni vetélkedőkkel, a driftarénával, hangnyomás- és teljesítmény-méréssel, BMW szimulátorral és sok más látnivalóval minden korosztály érdeklődését maximálisan kiszolgálták.

Egy nagyon jól sikerült rendezvénysorozaton vagyunk túl, amely igazán kellemes környezetben zajlott. Volt helyünk bőven, minden helyszín maximálisan megfelelt az igényeinknek – nyilatkozta a Halasinfónak Medgyes Attila, a rendezvény egyik főszervezője, aki azt is elmondta, a találkozóra több mint ezer autót regisztráltak és mintegy ötezer fő vett részt a programokon. – Az eddigi rendezvényeink közül ez volt a legzökkenőmentesebb, balhé, atrocitás gyakorlatilag nem volt. Kilépéskor önkéntesen szondáztatták magukat a sofőrök, persze mindig vannak renitensek, akik a rendőrségi szondázáskor elbuktak, de szerencsére a jelen lévő embertömeghez képest tényleg kevesen voltak. Az esti bulikon minden nap teltház volt, fergeteges volt a hangulat – részletezte.

Mint minden eddigi találkozón, most is a driftaréna volt a legsikeresebb attrakció. A gondosan körbekerített, borulózónával ellátott aszfaltpályára csak bekapcsolt övvel, és szonda megfújása után hajthattak be azok, akik ki akarták engedni a gőzt. A szabályokat mindenki betartotta és lelkesen szórakoztak és persze óriási sikerrel szórakoztattak a sofőrök, órákra lekötve a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt.  – A tóparti feeling, hangulat felülmúlhatatlan volt, a plázs, a part rendezettsége, tisztasága példaértékű. A kunfehértói önkormányzat és a Fehértó Non-profit Kft. munkatársai igazán sokat tettek a rendezvény sikeréért, le a kalappal előttük – mondta el Medgyes Attila, aki azt is elárulta, már tervezzük a 18. RCS MeetUP BMW Találkozót, és a jó tapasztalatok alapján úgy tűnik, Kunfehértó ad majd helyszínt a BMW-seknek jövőre is. – A vízpart kitűnő, a helyszín remek, a visszajelzések alapján a BMW-sek maradnának – vázolta a jövőt a főszervező, miután az általuk megkérdezett résztvevők kilencven százaléka így nyilatkozott.

Már hagyományosan, minden évben egy BMW-t sorsolnak ki a bérletesek között. Idén a nyereményautó helyben maradt, ugyanis Huszár Zoltán polgármester a kunfehértói Péter-Szabó Emesét húzta ki, így ő vihette haza a bömöst.

Az előkészületekben is aktívan rész vettünk és a lebonyolításban is. A rendezvényhelyszínek rendben tartása, a közlekedőutak portalanítása folyamatos munkát adott, de a  Fehértó Non-profit Kft. dolgozói példaértékűen odatették magukat. A szervezőkkel való együttműködés  zökkenőmentes volt, teljesen kézben tartottak mindent. A fehértóiak számára ingyenes sétálójegyet biztosítottak minden délután, sőt, az üdülőtulajdonosok is ingatlanonként két belépőt kaptak, így a náluk nyaralók is kilátogathattak a programokra. Úgy tudom, a magyarországi BMW-s közösségeken kívül több országból, még Amerikából is érkeztek – mondta el Huszár Zoltán. A polgármester arról is beszélt, a település sokat profitál a későbbiekben is a rendezvényből, hiszen rengeteg településre vitték el most Kunfehértó jó hírét, és már most elindultak a szállásfoglalások az üdülőfaluban. – Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünkre kaptunk egy ingyen tűzijátékot is, amit nagyon sok fehértói meg is nézett, hiszen a tavak gátjairól mindenki számára látható volt, nem kellett belépőt sem venni. Minden tekintetben egy remek programsorozaton vagyunk túl – összegezte a polgármester. 

További friss hírek