Nehogy megegye! Szalmonellás tojást hív vissza a Lidl

Kép: envato.com

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl visszahív egy bizonyos tojásterméket a vásárlóktól szalmonella jelenléte miatt. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak.

A Lidl honlapján közölt hír szerint az Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét amelyen a megadott csomagolóüzem azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:

Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001

Minőségmegőrzési idő:

27.07.2020 
01.08.2020 
07.08.2020 
14.08.2020 

A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette a vállalatot. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani.

A terméket regionálisan értékesítették, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el. A listában nem szereplő üzletekben a termék nem került forgalomba.

A Lidl arra kéri a vásárlóit, amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen visszatérítjük. A termékvisszahívás kizárólag a fenti csomagolóüzem azonosítójú és minőségmegőrzési idejű 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű terméket érinti, a termék más csomagolóüzem számú és minőségmegőrzési idejű tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékekre a visszahívás nem vonatkozik.

A termék gyártója az Aranykorona Zrt. elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Nehogy megegye! Szalmonellás tojást hív vissza a Lidl

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl visszahív egy bizonyos tojásterméket a vásárlóktól szalmonella jelenléte miatt. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. A Lidl honlapján közölt hír ...