fbpx

Nem kap büntetést, aki 2 óránál tovább parkol a belvárosban

A közterületi parkolás országos szinten történt ingyenessé tétele kapcsán több kérdés is érkezett a város vezetéséhez az elmúlt napokban.

Mint ismeretes, Kiskunhalason 2015. január 1. óta ingyenes a parkolás. Hétköznapokon, elsősorban a belváros bizonyos pontjain van 2 órás időbeli korlátozás. Ez nem változik ebben az időszakban sem.

Fülöp Róbert tájékoztatása szerint – kérésének megfelelően -, március közepe óta nem szabnak ki bírságot időbeli korlátozás túllépése miatt, azonban az egyéb, parkolással összefüggő szabálytalanságokat (zöldterületen vagy forgalommal szemben történő parkolás, stb.) továbbra is szankcionálja a városi rendészet, akiknek munkatársait az elmúlt időszakban más feladatok végrehajtásra kaptak megbízást. Mint a polgármester közölte, elsődleges feladatuk most a veszélyhelyzet során a lakosság, főleg időskorúak, fogyatékkal élők tájékoztatása, valamint a rendelet által tiltott közterületi alkoholfogyasztás fokozott ellenőrzése és a kijárási korlátozás szabályaira tekintettel, ennek szankcionálása.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve