Nem marad el a március 15-i városi ünnepség Kiskunhalason

Fejet hajtunk hőseink előtt, de egymásra is vigyáznunk kell! – írja a közösségi oldalán friss közleményében Fülöp Róbert polgármester.

Zászlófelvonással, az Országzászlónál ünnepi műsorral, majd a város nevében koszorú elhelyezésével zajlik a március 15-i megemlékezés. A szokásokkal ellentétben most a moziban nem lesz rendezvény.

Bár Kiskunhalason továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, figyelembe véve elsősorban a megemlékezésben szereplő gyermekek védelmét, egyeztetve az ünnepi eseményt szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. és a KRK Központi Általános Iskola vezetőivel úgy döntöttünk, hogy valamennyi, szabadtéren is megtartható eseményt az Országzászló emlékműnél szervezünk meg, majd a városvezetés elhelyezi az emlékezés virágait a múzeum épületében. Ehhez természetesen saját döntése alapján csatlakozhatnak az emlékezők – írja a polgármester.

Az ünnepi műsort adó gyermekek előadását a Halas Televízió munkatársai előzetesen, nézőközönség nélkül rögzítik és az ünnep napján közvetíteni fogják.

A kiskunhalasiak egészsége és biztonsága a legfontosabb, ám kokárdával és a közterületekre kihelyezett zászlókkal mindannyian kifejezhetjük tiszteletünket és hálánkat hőseink előtt.

Kiskunhalas Város területén megszervezésre kerülő egyéb, nem önkormányzati szervezésű események kapcsán minden esetben a szervezők döntenek

– zárja közleményét Fülöp Róbert.

A Kiskunhalasi Magyarok Vásárát MEGTARTJUK – közölték közösségi oldalukon a szervezők, a Hazatalálás Baráti Kör tagjai. Ez abban az esetben változhat, amennyiben központilag betiltják a rendezvényeket – írják.
További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve