Nem szeretne mindenki parkolót az Erdein, de lesz megoldás

Kép: Google Maps

Az érintettek, az Erdei tér 6. szám alatti társasház lakói a tegnapi napon megtartott lakossági fórumon 58 darab aláírást tartalmazó tiltakozó levelet nyújtottak át Farkas Dániel alpolgármesternek, amelyben az új parkoló létrehozása ellen fejezik ki nemtetszésüket. 

A lakossági fórumon a vélemények egyeztetése után az a konszenzus született, hogy kisebb parkolóhelyeket létesítenek majd több helyen a téren, viszont nem az előzetesen elgondolt helyszínen. Emellett a már meglévő parkolóhelyek felfestésére is ígéretet kaptak az ott lakók a városvezetéstől, továbbá a tervek szerint parkosításra sor fog kerülni, és kamerarendszer bővítése során egy új kamera jut majd a térre is.

Farkas Dániel reagált a 2017. augusztus 1-én “Utcafórum volt az Erdei téren” címmel megjelent cikkünkre, amelyet az alábbiakban közlünk:

2017. július 7-én 41 darab aláírással Fülöp Róbert polgármester úr levelet kapott az Erdei tér 1. szám alatti társasház lakóinak aláírásával, amelyben egy új parkoló létrehozását kezdeményezték.

Az Erdei teret is magában foglaló 6. számú egyéni választókerület megválasztott önkormányzati képviselője, dr. Bognárné Nagy Éva és a városfejlesztési ügyek koordinálásával megbízott alpolgármester, Farkas Dániel 2017. augusztus 1-én lakossági fórumot tartott több mint 50, a téren élő választópolgár részvételével.

A tegnapi lakossági fórum elején egy 58 darab aláírást tartalmazó tiltakozó levelet vettem át az Erdei tér 6. szám alatti társasház lakóinak aláírásával, amelyben az új parkoló létrehozása ellen fejezik ki nemtetszésüket.

A képviselő asszony által összehívott fórumon mind a parkolási rendszer kérdésében, mind az egyéb a teret érintő témákban (hulladékkezelés helyzetének javítása, térfigyelő kamerák kihelyezése, tervezett kerékpárút nyomvonala, zöldfelület növelése) kompromisszumos döntések születtek. Ezek végrehajtása a következő években a körzet önkormányzati képviselőjével és a téren dolgozó közös képviselőkkel együttműködve valósulhat meg.

Farkas Dániel

Alpolgármester
Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal

További friss hírek