Nem tudott beletörődni a szakításba, hónapokig zaklatta volt élettársát a halasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség zaklatás és rágalmazás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki nem tudott belenyugodni 10 éves kapcsolatuk felbomlásába, ezért még hónapokon keresztül követte, telefonon és személyesen is háborgatta volt élettársát, őt téve felelőssé kapcsolatuk megromlásáért.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi 2019 januárjában, kapcsolatuk felbomlását követően elköltözött a közös otthonukból, azonban nem tudott belenyugodni a történtekbe. Távozását követően naponta többször hívta a nőt telefonon, üzenetekkel háborgatta, személyesen követte a lakhelyére, munkahelyére, illetve a szabadidős programjaira, miközben gyakran féltékenyen kérdőre vonta őt. Előzetes bejelentés nélkül rendszeresen megjelent a sértett házánál, számon kérte, mit csinál, merre jár, kivel barátkozik, ugyanakkor őt tette felelőssé a kapcsolatuk megromlásáért.

Bár a sértett a telefonszámát letilttatta, és minden lehetséges kapcsolatot megszakított vele, a férfi rejtett számról hívogatta tovább, illetve a barátnőin, valamint az egyik munkatársán keresztül azzal fenyegette meg, hogy megveri, illetve kirángatja őt a hajánál fogva a munkahelyéről, ha nem áll szóba vele. Hét hónappal a szakításukat követően, egy éjjel ismét megjelent a volt élettársa lakásán, ahol rángatta, kiabált vele, és egy lapáttal a kezében azzal fenyegette, hogy a barátjával együtt agyonveri.

Bár a bíróság 2019 szeptemberében távoltartást rendelt el, a férfi annak szabályait megszegve, továbbra is önkényesen beavatkozott volt élettársa életvitelébe. Több esetben követte őt gépkocsival a városi ügyintézései során, valamint azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a bíróság tiltása ellenére is demonstrálja a jelenlétét, gépkocsijával behajtott a sértett munkahelyének udvarába. Mindezeken túl a vádlott a sértettel közös ismerősöknek, valamint a munkatársaknak, barátoknak, családtagoknak küldött üzeneteiben becsmérlő állításokat tett a nőre, továbbá a gyermekjóléti szolgálatnál, és a gyámhivatalnál is igyekezett lejáratni, illetve ellehetetleníteni őt. Az egyik kiskorú gyermeke osztályfőnökének küldött üzeneteiben – annak tudatában, hogy a tanárnő folyamatos kapcsolatban áll a sértettel – rendszeresen azzal fenyegetőzött, hogy volt élettársát „levadássza”, „nem lesz többet”, „tragédia lesz”.

A sértett a folyamatos zaklatás, a fenyegető és rágalmazó kijelentések miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

Az ügyészség a férfit a zaklatás súlyosabban minősülő bűntettével és rágalmazás vétségével vádolja, ezért a büntetlen előéletű férfival szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá pártfogó felügyelet alá helyezését indítványozza. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek