Nemzetközi ifjúsági találkozót tartottak a Kiskunhalasi Zsidó Hitközségben

Forrás: mazsihisz.hu

A zsidó ifjúsági szervezetek többsége Budapesten aktív, az utóbbi időben azonban a Hasomer Hacair (Az ifjú őr) nevű magyarországi részlege Szalai Nóra vezetésével igyekezett kiépíteni kapcsolatait a Budapesten kívül élő zsidó ifjúsággal is.

A Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoportjához tartozó hitközségekben, elsősorban Kecskeméten és Kiskunhalason több olyan fiatal van, akik nagyon aktívan vesznek részt a zsidó életben, és a Somert látják olyan közösségnek, ahol tevékenységüket ki tudják bontakoztatni.

Az előző évek jó hangulatú találkozói lehetővé tették, hogy formalizált kapcsolat jöjjön létre a dél-alföldi és a budapesti fiatalok között. Ennek érdekében az 5779-es zsinagógai évben már havonta próbálnak különböző összejöveteleket tartani, a legutóbbi különlegesen jól sikerült.

A Kiskunhalasi Zsidó Hitközség látta vendégül azt a 14, különböző európai országból érkezett zsidó ifjúsági vezetőt, akik a Somer mozgalom keretei között próbálják közel hozni Izrael országát a zsidó fiatalokhoz. Ebben segítették őket vendéglátóink, Dr. Feldmájer Péter, a Mazsihisz Közép-Magyarországi területi csoportjának elnöke, Dr. Róna Tamás főrabbi és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.

(Forrás: mazsihisz.hu)

További friss hírek