Nyáron is ingyen vonatozhatnak az iskolások

Augusztus végéig terjesztik ki az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztály- és tanulmányi kirándulások – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az ingyenes vonatozás ugyanakkor nem kötetlen, csak a határozatban tételesen felsorolt úti célok felkeresése esetén jár. Az ország sok pontjára lehet eljutni így is, például Pécsre, Tatára vagy Budapestre. Összességében az országos múzeumok és tagintézményeik mellett több mint harminc nemzeti és történelmi emlékhelyet, műemléket lehet meglátogatni.

A díjmentes vasúti utazás az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali iskolai oktatásban részt vevő tanulói, és minden tizedik diák után egy kísérőnek biztosítható az iskola által szervezett csoportos utazáskor.

Forrás: hvg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve