Nyílt levelet küldött az SHT frakcióvezetője az alpolgármesternek

A napokban éles vita alakult ki a legnagyobb közösségi oldalon a Semmelweis téren lévő szoboregyüttes eltávolításával kapcsolatban. Erre reagálva az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz Vizkeleti Szabolcs, a Sikeres Halasért Társaság frakcióvezetője:

NYÍLT LEVÉL KISKUNHALAS VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉNEK!

Tisztelt Farkas Dániel!

2015. május 28-án testületi ülésen a Semmelweis téri kopjafaállítás napirendjénél elmondtam, hogy szerintem testidegen egy 20. századi bronzszobor és vasbeton elemei mellé, Magyar csaták hőseire megemlékező kopjafát állítani. Kértem, hogy a tér másik végén tegyék meg ezt, ahol már voltak ehhez hasonló emlékhelyek.
Két év elteltével egy szoboráthelyezési, bontási virtuális vitában Ön kiragad egy félmondatot a 2015-ös hozzászólásomból és azt sugallja, hogy én és frakciónk kezdeményezte az áthelyezést. Ez az érvelés szürreális és inkorrekt, ha szépen akarok fogalmazni. (Dokumentumok mellékelve.)

Az önök frakcióvezetője Skribanek Zoltán kérte tőlünk, hogy támogassuk azt a határozatot, amiben felruházzuk a Polgármestert az ehhez szükséges tárgyalásokra az örökösökkel. Szó nem volt azonnali áthelyezésről, bontásról. Mi ezt, tőlünk nem elvárható módon megtettük és segítettünk az ügy korrekt megoldásában.
Ha netán a közeljövőben a ZRT munkatársai, önkormányzati döntés nélkül eltüntetnék a szobor együttest, kérem azt ne az SHT ördögi tervének végkifejleteként értékelje.

A politikai korrektséget a továbbiakban is elvárva, Az SHT Frakció bevében:

Tisztelettel:
Vizkeleti Szabolcs
SHT frakcióvezető

További friss hírek