Nyolcmillió lépés a Tekóban

Kép: facebook.com/tekohalas

A Magyar Diáksport Napján egy sportnappal várták a szervező testnevelő tanárok tanulóinkat – számolt be az eseményről a teko.hu.

A sporttevékenység nem korlátozódott a témanapra, hiszen minden osztály részt vett abban a lépéskihívásban, melyben minden osztályból 12 fő vett részt. A lépésszámlálóik által rögzített aktivitások összesítése után kiderült, hogy a résztvevők összesen 8.234.965 lépést tettek meg egy hét alatt. Az osztályok versenyében a 11.b lett az első 1.015.288 lépéssel, második a 11.d lett 954.332, míg harmadik a 10.b lett 897.481 lépéssel. A legtöbb lépést megtevő tanuló Virág Bence Szilveszter(12.b) volt 215.332 lépéssel.

A témanap keretében a tanulóknak lehetőségük volt egy Olimpia-kvíz keretében hasznosítani a Covid miatti online testnevelés órák tananyagát. Az olimpiatörténeti kérdésekre a válaszokat 11.c és 11.d osztály tudta a legjobban, így megosztott első helyet értek el. Második a 11.c és a 12.a lett, harmadik helyen pedig szintén holtversenyben a 10.a, a 11.a és a 12.c lett. A műfüves pályán megrendezett aranygólos focibajnokságban helyenként meglepően rövid mérkőzéseken alakult ki a végeredmény, hiszen volt olyan összecsapás, ami mindössze 6 másodpercig tartott. A bajnokságot a 12.a csapata nyerte a 12.b előtt, míg harmadik helyen a 11.d végzett.

A Tekó-Exactlon résztvevőinek egy akadálypályát kellett időre teljesíteni. A selejtezőket követően a döntőbe jutott osztályok között a 12.b csapata teljesítette leggyorsabban a feladatokat, második a 12.a, míg harmadik a 10.d lett. A versenyszámok összesítése alapján kiderült, hogy ezen a napon az iskola legsportosabb osztálya a 12.a lett. A nap zárásaként iskolánk volt tanulója, ifjabb Szegedi Gábor mesélt sportpályafutásáról, a lovassportban elért eredményeiről.

További képek a facebook.com/tekohalas oldalon!

További friss hírek