Nyugtató injekcióval sikerült megfékezni a Kiskunhalas környéki ámokfutót

A kép illusztráció / envato.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 májusában egy Kiskunhalas környéki községben részegen verekedett, egy gázpalackot a földhöz vagdosva robbantással fenyegetőzött, majd a kórházba szállítása után az őt ellátó orvost akarta megütni.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 13-án délelőtt egy Kiskunhalas környéki községben többször betért egy presszóba, ahol alkoholt fogyasztott. Kora délutánra már erősen leittasodott és agresszívan viselkedett. Kötözködött a vendégekkel, szidalmazta őket, köpködött, nem lehetett lenyugtatni.

Az ittas férfi leköpött egy helybéli férfit is, többször rátámadt, meg akarta ütni egy sörösüveggel, de a férfi kitért előle, az üveget kivette a kezéből. Ennek ellenére kétszer érintőlegesen elérte őt a vádlott ütése, azonban sérülése nem keletkezett. A vádlott többször elvágódott a teraszon, ami miatt a fején zúzódásos sérülései keletkeztek.

A vádlott ezután odalépett a néhány méterre letámasztott kerékpárjához és arról levett egy teletöltött gázpalackot. A palackot a teraszra vitte és dühében elkezdte a nyakánál fogva a földhöz vagdosni, miközben ordítva azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit felrobbant a helyszínen. A kiérkező rendőrök mentőt hívtak a helyszínre, miközben a vádlott tovább szitkozódott és a gázpalack felgyújtásával fenyegetőzött.

A vádlottat kórházba szállították, ahol – az ápolót és az orvost meglátva – ismét agresszívvé vált, kiabált, szidalmazta, illetve veréssel fenyegette őket. Ezután hirtelen felugrott a székről és a kezét ökölbe szorítva lendületesen megindult az őt ellátó orvos felé. A bántalmazást a vádlott mellett álló mentőápolók akadályozták meg, elkapták a karját, majd rendőri segítséggel a földre fektetve lefogták. A vádlottnak még egy nyugtató injekciót is be kellett adni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettén kívül közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek