A Szegedi úti börtön területén épül a kiskunhalasi mobil járványkórház

Illusztrációs kép: envato.com

Hétfőn elkezdődik Kiskunhalason annak a mobil járványközpontnak a felépítése, amit be lehet vonni a védekezésbe – jelentette be az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

Az operatív törzs ülését követően Lakatos Tibor elmondta, a mobilkórház felépítéséért felelős akciócsoport tevékenységének következtében hétfőn elkezdődik Kiskunhalason annak a járványkórháznak a felépítése, ami az esetleges kapacitáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító, megelőző, vagy éppen megfigyelő tevékenységbe.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán tette közzé, hogy az építkezés helyszíne

a Szegedi úti börtön területén lesz.

Az ideiglenes, mintegy 150 fő befogadására alkalmas konténerszerkezetű járványkórház építése a Belügyminisztérium irányításával zajlik. A kiskunhalasi Semmelweis Kórház járványügyi feladatai is várhatóan átkerülnek az építendő objektumba.

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY!

Tisztelt Kiskunhalasi Polgárok!

A mai nap, a Korona-vírus járvány elhárításáért, kezeléséért létrehozott Operatív Törzs esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Kiskunhalason, a Szegedi úti börtön területén ideiglenes, konténerszerkezetű járványkórház építése kezdődik a Belügyminisztérium irányításával.
A kiskunhalasi Semmelweis Kórház járványügyi feladatai is várhatóan átkerülnek az építendő objektumba.Annak ellenére, hogy már most látjuk, egyes ellenzéki politikusok ezt a hírt hangulatkeltésre használják fel, mi mégis azt kérjük Önöktől, vegyék figyelembe, hogy Kiskunhalason évtizedek óta működik az egész megye ellátásáért felelős Fertőző Osztály, ahol a Covid-19-es Korona-vírustól sokkal súlyosabb betegségeket és betegeket gyógyítottak, láttak el!

Ebben az ideiglenes létesítményben súlyos állapotú magyar embereket, honfitársainkat akarják majd az orvosaink megmenteni, ellátni. Szülőket, nagyszülőket, barátainkat, szomszédainkat, akik számára az utolsó remény itt, Kiskunhalason lesz a gyógyulásra!

Mindez a várostól távol lesz, a fertőzésveszélytől nem kell tartani, nem jobban mint bármelyik egészségügyi intézményben!

Arra kérjük Önöket, hogy segítsék jószándékkal, szolidaritással az egészségügyi védekezést és ne osztozzanak a rossz szándékkal hangulatot keltők véleményében, mert Kiskunhalason honfitársaink életét kell megmenteni!
Ennek megértése emberség kérdése, ennek támogatása minden magyar honfitársunk emberi próbája.
Bizonyítsuk be, hogy Kiskunhalasra és a kiskunhalasi emberekre Magyarország ahogyan eddig, ezután is számíthat!

Megértésükben és emberségükben bízva,
Bányai Gábor Országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert Polgármester

További friss hírek