Operatív törzs: már az éttermekben is kötelező lesz maszkot viselni

Illusztrációs kép: twenty20.com/halasinfo

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs mai tájékoztatóján elmondta, hogy november 2-től szélesebb körben lesz kötelező a maszkviselés:

a szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken és a sportrendezvények vendéglátó részein is

kötelező lesz maszkot viselni, azt csak étkezés alatt lehet levenni. Kiss Róbert elmondta, hogy a szabály megszegése esetén az adott helyet akár be is zárhatják.

Emellett tájékoztatott arról is, hogy mindenszentekkor és halottak napján megerősítik a rendőri jelenlétet a temetők környékén, de arra kérnek minden emlékezőt, hogy a temetőkben is viseljenek maszkot.

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője ismertette az elmúlt 24 óra adatait:

2194 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Új mintavételi egységeket hoznak létre

Az NNK osztályvezetője elmondta, hogy egyre több mintavételre van szükség, amit jelenleg az Országos Mentőszolgálat végez, de szükséges további mintavételi helyek felállítása.

Ezért a Belügyminisztériummal együttműködve 200 új mintavételi egységet hoznak létre.

Galgóczi Ágnes azt is elmondta: a gyermekek részére kapható influenza elleni oltóanyagokat holnap szállítják ki a kormányhivatalokba, központokba, a háziorvosok onnan tudják ezt igényelni.

Az osztályvezető újságírói kérdésre válaszolva közölte: a kórházak fel vannak készülve a koronavírusos betegek ellátására, és eddig 933 egészségügyi alkalmazottat irányítottak át.

atv.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Operatív törzs: már az éttermekben is kötelező lesz maszkot viselni

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs mai tájékoztatóján elmondta, hogy november 2-től szélesebb körben lesz kötelező a maszkviselés: a szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken és a sportrendezvények vendéglátó részein is kö...