Orbán: Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárjuk

Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött a március 16-i, hétfői parlamenti ülés.

A miniszterelnök szerint sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, azt megtanultuk, bármekkora is baj, a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk. Akkor, ha a közös cselekvés és nemzeti összefogás útját járjuk.

A járvány kezelése hosszadalmas és nehéz, mindenkitől kiköveteli az alkalmazkodást. Az élet a következő időszakban nem olyan lesz, mint ahogy megszoktuk, mondta, majd sorolni kezdte, milyen döntéseket hozott az operatív törzs hétfőn.

A járványnak három szakasza van: egyedi megbetegedés, csoportos megbetegedés és tömeges. A miniszterelnök szerint Magyarország az első szakaszban volt eddig, a következő napokban pedig átlépünk a csoportos megbetegedés szakaszába. Ezért újabb döntéseket kellett hozni, mivel amíg nincs vakcina, az egyetlen esély a vírus terjedésének mérséklése, ami a társas találkozások számának csökkentését jelenti, mondta Orbán.

“MAGYARORSZÁG HATÁRAIT A SZEMÉLYFORGALOM ELŐTT LEZÁRJUK”

– mondta a miniszterelnök, és hozzátette, ez azt jelenti, hogy Magyarországra a határokon csak magyar állampolgár léphet be.

  • A szórakozóhelyek, mozik be fognak zárni.
  • A kávézók, az éttermek csak 15 óráig tarthatnak a jövőben nyitva.
  • Hétfő éjféltől a nyilvános rendezvényeket betiltják.

Orbán arra kért mindenkit, a családi eseményeken kívül minden összejövetelt halasszanak el. Ahogy azt is kéri a 70 évnél idősebbektől, hogy a saját egészségük érdekében ne hagyják el a lakásukat.

index.hu / Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Kovács Tamás / MTI

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve