Orbán Viktor: novemberben minden nyugdíjas 80 ezer forintot kap

Egységesen nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium, amelyet novemberben fizetnek ki az érintetteknek – jelentette be a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádiónyilatkozatában – számolt be róla a napi.hu.

A nyugdíjtörvény miatt 435 ezer ember ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni egységesen a 80 ezer forintos összeget – mondta az MTI szerint Orbán Viktor kormányfő.

Mivel az infláció magasabb az év elején vártnál, és az infláció kompenzálásának csak a felét adták oda július elsejéig az időseknek, most az év második felére eső, a várakozásnál magasabb infláció miatt is korrigálni kell a nyugdíjakat. Ezért “szép számmal” lesznek olyan nyugdíjasok, akik a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumon felül a korrekcióval együtt százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak.

A kormány gazdasági növekedést támogató politikája sikeres lesz a következő három hónapban is, akkor arra is lát esélyt Orbán, hogy a következő év elején a 13. havi nyugdíjnak már ne csak két hetét, hanem egy egész havi nyugdíjat tudjanak visszaadni valamikor február elején. Ez még egyáltalán nem bizonyos, “dolgozni kell érte, harcolni kell érte, nem lehetetlen” – ismételte meg Orbán Viktor a múlt héten már elmondott mondatait.

napi.hu

További friss hírek