Őrizetbe vették a halálos baleset feltételezett okozóját: ittasan és jogosítvány nélkül vezetett a kiskunhalasi férfi

Egy 57 éves jánoshalmi férfi vesztette életét a Bócsa téréségében történt baleset következtében írja a police.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Bócsa közelében.

A rendelkezésre álló adatok szerint az 54-es számú főúton Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedett 22 óra 34 perckor egy 47 éves kiskunhalasi férfi egy Opel személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr az előtte haladó Ford előzésébe kezdett, azonban a manőver során – az út 39.100-as méterénél – nekiütközött az autónak, ami ennek hatására megpördült és felborult. A baleset következtében a Ford 56 éves sofőrje könnyebben sérült, 57 éves utasa pedig a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai halálos közúti baleset okozásának gyanúja miatt őrizetbe vették a 47 éves sofőrt. A kiskunhalasi férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Vele szemben felmerült az ittasság gyanúja is, amit a helyszínen alkalmazott légalkohol-mérő készülék pozitív értéke is alátámasztott.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Őrizetbe vették a halálos baleset feltételezett okozóját: ittasan és jogosítvány nélkül vezetett a kiskunhalasi férfi

Egy 57 éves jánoshalmi férfi vesztette életét a Bócsa téréségében történt baleset következtében írja a police.hu. Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Bócsa közelében. A rendel...