Országos matematika siker! Elhozták a Sziládysok a vándorkupát Debrecenből

Számos szép eredményt értek el a Szilády gimnázium tanulói a 2018/2019-es tanévben. Még csak március van, de máris elmondhatjuk, hogy az utóbbi 10 év legsikeresebb éve ez számukra, hiszen eddig minden matematikaversenyről díjakkal tértek haza.

Az elmúlt időszak legkiemelkedőbb eredményi közé tartozik a Bács-Kiskun megyei matematika verseny, ahol II. helyezett lett Jónás Anna, 6. osztályos tanuló, a Bolyai Matematika Csapatversenyen díjazott lett nyolcadikos csapat ( Markó Vivien, Figura Márton, Horváth Marcell).

A Dürer verseny Dél-keleti régióját megnyerve továbbjutott, és Miskolcon az országos döntben az előkelő 5. helyet szerezte meg gimnazista csapat: Varga Luca (10), Kosóczki Balázs (10), Klem Balázs (9). A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium által rendezett XVII. Fekete Mihály Emlékversenyen Baranyai Brúnó III., Kosóczki Balázs III. díjat kapott.

A leginkább várt verseny a minden év március első hétvégéjén megrendezett Református Iskolák Országos Matematikaversenye, melyre idén XXVII. alkalommal került sor március elsején és másodikán, az örökös házigazda, a Debreceni Református Kollégium Gimnázium szervezésében.

A versenyre minden iskola egy-egy diákot delegálhat évfolyamonként. Az idei tanévben 25 református gimnázium vett részt a Kárpát-medencéből. A Sziládys diákok ezen országos csapatversenyen I. helyen végeztek, elhozva a vándorkupát Debrecenből. Klemné Lipka Dorottya kísérő matematika tanárnő elmondása szerint az öt diák mindegyike igazi csapatjátékosként vett részt. Nagyon jól tudtak összedolgozni, de amikor egyéni teljesítményre volt szükség, képesek voltak rá, hogy hátralépjenek, és átadják a lehetőséget annak a csapattagnak, akit az adott feladatban a legjobbnak ítéltek meg.

Meg vagyok róla győződve, hogy amellett, hogy mindannyian nagyon tehetségesek, ez a hozzáállás, a csapat érdekeinek előtérbe helyezése nagyban hozzásegítette őket a győzelemhez – fogalmazott Klemné Lipka Dorottya.

A versenyen a következő kiváló egyéni eredmények születtek: Varga Luca (10) – I. helyezett lett, aki ezen eredménye alapján meghívást kapott a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre, melynek helyszíne idén Marosvásárhely lesz. Továbbá Lengyel Zsigmond (7) és Klem Balázs (9) – III. helyezést értek el, Figura Márton 8.B és Klem Zsolt 11.B pedig egyetlen ponttal maradtak le a dicséretről.  A tanárnő szerint ezen kiváló eredmények, és a sok tehetséges diák ügyessége mellett jól mutatják az iskola eredményes tehetséggondozó munkáját.

Írta: Bíró Emőke, matematika tantárgyfelelős

További friss hírek