Orvosi maszkban, késsel támadt 85 éves áldozatára a rabló – KÉPEK

Illusztrációs kép: envato.com/halasinfo.hu

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többszörösen minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 85 éves áldozata tanyájában orvosi maszkban megjelenve italt és szállást kért, majd egy késsel kirabolta az idős férfit.

A vádirat szerint a mélykúti férfi – az ügy vádlottja – 2020. június 8-án délben arcán orvosi szájmaszkot viselve megjelent a 85 éves sértett tanyájának udvarán, ahol italt és szállást kért. Az idős férfi a tanya lakrészébe beengedte a vádlottat, aki hirtelen az ágyra lökte őt és az asztalról felvett egy 10 cm pengehosszúságú kést. A támadó a kést az ágyon fekvő tanyatulajdonosra fogta és a ruházatát, ágyát és szekrényeit átkutatta. Az idős férfi a támadás miatti félelmében a nadrágjából elővett 500 Ft aprópénzt és átadta a rablónak.

Fotó: Rendőrség

A vádlott ezután a konyhában magához vett egy hosszabb pengéjű kést is és folytatta a kutatást. A sértett ekkor félelmében további 7.500 Ft készpénzt adott át a rablónak, aki a tanyából távozott.

Nem sokkal ezután a rabló – kihasználva, hogy a sértett segítséget kérve elhagyta a tanyáját – visszament és a tanyából élelmiszert is magával vitt. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és megtalálták nála a lopott élelmet, így a sértett kára részben megtérült.

Fotó: Rendőrség

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat felfegyverkezve, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Rendőrség

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Orvosi maszkban, késsel támadt 85 éves áldozatára a rabló – KÉPEK

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többszörösen minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 85 éves áldozata tanyájában orvosi maszkban megjelenve italt és szállást kért, majd egy késsel kirabolta az idős férfit. A v...