Öt ittas vezetőt állítottak bíróság elé egy napon Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség szeptember 9-én ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban összesen négy férfit és egy nőt állított bíróság elé, akik augusztus 21-én és 22-én egy Kiskunhalas környéki községben ittasan vezettek autókat, ketten utasokat is szállítottak.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre. Az ittas vezetés a leggyakoribb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Az ittas vezető nemcsak a saját, de mások életét is veszélyezteti.

A járási ügyészség által tegnap bíróság elé állított vádlottak 2021. augusztus 21-én és 22-én egy Kiskunhalas környéki községben vezettek ittasan autókat. A kiskunhalasi rendőrök egy autóstalálkozó kapcsán tartottak közlekedésrendészeti akciót a településen, aminek a célja az ittas járművezetők kiszűrése volt.

A tetten ért vádlottak közül ketten utasokat is szállítottak. Az összes ittas vezetőnek volt vezetői engedélye, de a jogosítványaikat az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették. Az egyik férfi ittas járművezetés miatt már volt büntetve, a többi ittas vezető büntetlen előéletű.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban 2021. szeptember 9-én bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A pénzbüntetés legmagasabb összege 210.000 forint, míg a leghosszabb eltiltás 1 év 4 hónap volt.

Négy vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, egy ittas vezető ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

További friss hírek