Ötmilliót nyert pályázaton a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde

Fotó: kiskunhalas.hu/

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a hazai és határon túlitehetségek támogatására, melyen a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde „Hétszínvirág” Óvodai Alapítványa sikerrel pályázott, így 5.000.000. forint támogatásban részesült – jelent meg az óvoda honlapján.

A „Tehetségre programozva”- Robotika az óvodai tehetségfejlesztésben című programjuk 2022. június 30-ig tart majd. Célja az élmény-és felfedezésközpontú, komplex kompetenciafejlesztés, mely öt programelemen keresztül valósítja meg tehetségfejlesztő célkitűzéseit. A programok a kiemelkedő képességű tehetségígéretek fejlesztését vállalja a robotika játékos eszközeivel. A logikai játékokra, padlórobotokra épülő játékos tevékenységek eszközrendszerükkel, módszereikkel adaptívan támogatják az óvodai képességfejlesztés és a digitális nevelés összekapcsolását. Az alapítvány folyamatosan támogatja az óvodai tehetségfejlesztés személyi és tárgyi feltételeinek gyarapodását.

Reményeink szerint a támogatás nagyban hozzájárul kitűzött tehetségfejlesztési céljaink megvalósításához, hiszen a támogatási összeg számos oktatási eszköz, szervezési költség és egyéb tárgyi eszköz beszerzéséhez biztosítja a szükséges forrásokatírják.

További friss hírek