Lakásfelújításra ad ingyenpénzt az állam – Mutatjuk a részleteket

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől, legfeljebb hárommillió forintig – számolt be róla a napi.hu.

A legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig – közölte Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A 2015-ben indított otthonteremtési program új eleme, a felújítási támogatás igénylésének nem feltétele, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségével – fűzte hozzá.

A miniszter a részleteket ismertetve elmondta, ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is.

Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja;

legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról. Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család.

Az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem fogyhat el a keret. A részletszabályok kidolgozása még folyamatban van, várhatóan néhány héten belül mindenki megismerheti a támogatás részletes feltételeit. Szerinte már érdemes most megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, mivel feltehetően sokan kívánnak majd élni a lehetőséggel.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Lakásfelújításra ad ingyenpénzt az állam – Mutatjuk a részleteket

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől, legfeljebb hárommillió forintig – számolt be róla a napi.hu. A legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfelj...